Joghurt készítése - Sajtkészítő tanfolyam

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Joghurt készítése

A tejet 85 C fokra melegítjük és ezen a hőmérsékleten tartjuk 15-30 percig. Ezalatt a fehérje olyan változáson megy keresztül, ami elősegíti, hogy a joghurtonk jó szilárd legyen. Ezt követően visszahűtjük 42 C fokra és beoltjuk a tej mennyiségének megfelő  joghurtkultúrával, és jól elkeverjük. Ezt követően vagy azonnal üvegekbe töltjük, vagy az egész tejmennyiséget hagyjuk megalvadni. Fontos, hogy a 42 C fokos hőmérsékletet tudjuk tartani. Ez minél inkább sikerül, annál jobb lesz a joghurtunk. A tej 4-5 óra alatt megalvad. Ekkor hűtsük le gyorsan, hogy a további savanyodást megelőzzük. Ha többet szerene megtudni a joghurt készítésének fortélyairól, és praktikus tanácsokat kapni a ház joghurt készítéséhez, jöjjön el 3 napos tanfolyamunkra. Részletek itt.

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz